ЗАБАВНЕ ЧИЊЕНИЦЕ О БУБЕРРИЈУ

ЗАБАВНЕ ЧИЊЕНИЦЕ О БУБЕРРИЈУ

2 Novembar 2023
  • Сподели:
Од 1856. године, Бурберри је познат по најсавременијим иновацијама и квалитетној изради, уз јак осећај за традиционализам. Наставите да читате за невероватне изуме и забавне чињенице о Бурберрију.
 
БУБЕРРИЈЕВИ ПОЧЕЦИ
 

 

Бурберри је основао 21-годишњи Томас Барбери и првобитно је продавао одећу на отвореном за спортисте 1856. Фрустриран недостатком друге водоотпорне опције за ношење осим гуме у то време, изумео је габардин 1879. Ова прозрачна и водоодбојна тканина заувек револуционисала одећу на отвореном.
 
ИЦОНИЦ БУРБЕРРИ ЦХЕЦК
 

 

 
 
Елегантна беж позадина са црним, белим и црвеним тракама, сада позната као Бурберри карика, измишљена је 1921. године и први пут је представљена као подстава тренч мантила ове етикете. Данас је то најпрепознатљивији мотив бренда.
 
БАРБЕРИ И БРИТАНСКА ВОЈСКА
 

 

Када је избио Први светски рат, британска војска је наручила Бурберри да креира функционалну горњу одећу прикладну за бојно поље. Капут је дизајниран тако да укључује прстенове за појасеве за држање граната, мапа и бочица, нараменице су направљене да обезбеде двоглед и гас маску, а велики поклопци су додати за заштиту на грудима док су војници били у рововима. Отуда и термин „капут у рову“!
 
ТХЕ БУРБЕРРИ ЛОГО
 
 
Логотип Бурберри Екуестриан Книгхт је први пут измишљен 1901. Првобитно је имао црвени амблем изнад једне латинске речи: 'Прорсум' што значи 'напред'. Међутим, Книгхт лого је регистрован као заштитни знак тек 1951. године.
 
ПОПУЛАР МЕЂУ ИСТРАЖИВАЧИМА И АВАНТУРИСТИМА
 

 

Уз растућу репутацију габардина као лагане тканине погодне за тешке терене и услове. Они су тада постали омиљени истраживачи, авантуристи и авијатичари.
 
Неки од њих су били мајор Ф.Г. Џексон је носио Бурберри током свог истраживања и мапирања Арктичког круга; Авијатичар Клод Грејем-Вајт, прва особа која је летела између Лондона и Манчестера за мање од 24 сата; Роалд Амундсен и његов тим, први људи који су стигли до Јужног пола; Ернест Шеклтон током своје експедиције преко Антарктика 1914. и капетан Џон Алкок и поручник Артур Витен Браун, први пилоти који су обавили непрекидни трансатлантски лет за 72 сата; и Џорџа Малорија у свом покушају да се домогне врха Евереста 1924.
 
'БУРБЕРРИ'С'
 

 

Бренд су купци некада називали 'Бурберрис', овај термин је утицао на бренд и сходно томе променио његово име. Међутим, Бурберри је поново избацио 'с' 1999. године.
 
'ВИДИ, КУПИТЕ'
 

 

Иако бренд има дугу историју традиционалног, Бурберри је увек био на челу технологије када је у питању трговина високе моде. Године 1934. Бурберри је имао систем куповине производа и достављања на ваша врата истог дана – чак и раних 1900-их.
 
У 2012. Бурберри је постављао трендове тако што је био прва велика кућа високе моде која је уживо преносила модну ревију. Штавише, 2016. постао је први бренд који је позвао купце да „виде, купите“ емисије у којима су могле да купе хаљине које су дебитовале на рампи одмах после ревије.
 
ГДЕ КУПИТИ БУРБЕРРИ
 
Питате се где да набавите сопствену класичну Бурберри одећу и додатке? Затим купујте на Brand OK'zion. Имамо само најпожељнију Бурберри одећу, ташне, ципеле и још много тога.
 
 
 
 
БУРБЕРРИ + луксуз