БЕЗВРЕМЕНСКА ЕЛЕГАНЦИЈА ОТКРИВЕНА: ROLEX OYSTER PERPETUAL DATEJUST

БЕЗВРЕМЕНСКА ЕЛЕГАНЦИЈА ОТКРИВЕНА: ROLEX OYSTER PERPETUAL DATEJUST

8 Avgust 2023
 • Сподели:
Ролек Оистер Перпетуал Датејуст - 278273

РОЛЕК ОИСТЕР ПЕРПЕТУАЛ ДАТЕЈУСТ: ПУТОВАЊЕ КРОЗ ВРЕМЕ

А СТОРИЕД ХИСТОРИ

Прича о Ролек Оистер Перпетуал Датејуст почела је 1945. године када је бренд представио први ручни сат са аутоматским навијањем са функцијом аутоматског мењања датума. Ова револуционарна иновација не само да је трансформисала свет часовничарства, већ је и поставила темеље за трајно наслеђе Ролек Оистер Перпетуал Датејуст.

Током година, Ролек Оистер Перпетуал Датејуст је доживео бројна побољшања и побољшања, од увођења Цицлопс сочива (сочива за увећање изнад прозора датума) 1953. до уградње нових материјала и надоградње покрета. Упркос овим еволуцијама, Датејуст је остао веран свом оригиналном дизајну, што га чини сведочанством Ролекове непоколебљиве посвећености квалитету и прецизности.

 

Ролек Оистер Перпетуал ДатеЈуст наруквица

ИКОНСКИ ЕЛЕМЕНТИ ДИЗАЈНА

Ролек Оистер Перпетуал Датејуст је познат по свом препознатљивом дизајну, који неприметно спаја елеганцију и функционалност. Неки од кључних елемената дизајна који издвајају Датејуст укључују:

 • ОИСТЕР КУЋИШТЕ : Оистер кућиште је заштитни знак Ролек сатова, нудећи изузетну водоотпорност и издржљивост. Израђено од нерђајућег челика, злата или комбинације ова два, кућиште Оистер је дизајнирано да заштити деликатно кретање сата од спољашњих елемената.
 • НАЗУБЉЕНА МАСКА : Још једна иконична карактеристика Ролек Оистер Перпетуал Датејуст је њена избочена маска. Првобитно дизајниран да осигура кристал сата и обезбеди водоотпорност, жљебови оквир је еволуирао у симбол луксуза и софистицираности, често направљен од племенитих метала попут злата или платине.
 • ЈУБИЛАРНА НАРУКВИЦА : Јубиларна наруквица са пет веза је специјално дизајнирана за лансирање Датејуст-а 1945. године и данас је популаран избор за овај сат. Наруквица Јубилее нуди савршен баланс удобности и елеганције, што је чини идеалном допуном безвременском дизајну Датејуст-а.
Ролек Оистер Перпетуал ДатеЈуст Мовемент

УНУТРАШЊИ РАД РОЛЕК ОИСТЕР ПЕРПЕТУАЛ ДАТЕЈУСТ

ИЗУЗЕТНА ПРЕЦИЗНОСТ: ПЕРПЕТУАЛНИ ПОКРЕТ

У срцу Ролек Оистер Перпетуал Датејуст лежи легендарни Перпетуал покрет бренда. Овај механички механизам са самонавијањем може се похвалити нивоом прецизности и поузданости који је без премца у свету часовничарства. Захваљујући свом иновативном систему ротора, механизам аутоматски намотава сат док га носите, обезбеђујући константну резерву снаге и оптималне перформансе.

ГЕНИЈАЛНА ФУНКЦИЈА ДАТУМА ДАТЕЈУСТА

Једна од карактеристика које дефинишу Ролек Оистер Перпетуал Датејуст је његова функција датума, која се аутоматски мења у поноћ. Ова наизглед једноставна карактеристика је променила игру када је први пут представљена и остаје симбол Ролекове посвећености иновацијама и функционалности.

ФАКС

П: КОЈИ ЈЕ РАСПОН ЦЕНА ЗА РОЛЕК ОИСТЕР ПЕРПЕТУАЛ ДАТЕЈУСТ?

О: Распон цена за Ролек Оистер Перпетуал Датејуст може значајно да варира у зависности од фактора као што су специфични модел, коришћени материјали и да ли је сат нов или полован. Цене могу да почну од око $ 1 800  за модел од нерђајућег челика и иду до $ 150 000 или више за моделе израђене од племенитих метала или украшене дијамантима.

П: КАКО МОГУ ДА ЗНАМ ДА ЛИ ЈЕ РОЛЕК ОИСТЕР ПЕРПЕТУАЛ ДАТЕЈУСТ АУТЕНТИЧАН?

О: Да бисте утврдили аутентичност Ролек Оистер Перпетуал Датејуст, потражите следеће кључне карактеристике:

 • Ролек лого и назив модела треба да буду угравирани на бројчанику.
 • Сат треба да има јединствени серијски број и број модела угравиран између ушица.
 • Сочиво Киклопа изнад прозора за датум би требало да увећа датум за 2,5 пута.
 • Сат би требало да има препознатљиви Ролек „свеепинг“ покрет друге казаљке.

Поред тога, куповина вашег Ролек-а од овлашћеног продавца или реномираног дилера може пружити додатну сигурност у његову аутентичност.

П: ДА ЛИ СУ ДОСТУПНЕ РАЗЛИЧИТЕ ВЕЛИЧИНЕ ЗА РОЛЕК ОИСТЕР ПЕРПЕТУАЛ ДАТЕЈУСТ?

О: Да, Ролек Оистер Перпетуал Датејуст је доступан у различитим величинама како би се задовољиле различите величине зглоба и жеље. Најчешће величине су 36 мм, 41 мм (Датејуст 41) и 31 мм (Лади-Датејуст), а доступне су и друге величине као што су 28 мм (Лади-Датејуст) и 34 мм (Датејуст 34).

П: МОГУ ЛИ ДА ПРИЛАГОДИМ СВОЈ РОЛЕК ОИСТЕР ПЕРПЕТУАЛ ДАТЕЈУСТ?

О: Иако Ролек не нуди услугу прилагођавања, постоје бројне опције доступне приликом куповине новог Датејуст-а, као што су различите боје бројчаника, стилови оквира и типови наруквица. Ово вам омогућава да изаберете специфичну комбинацију која најбоље одговара вашем личном укусу и стилу.

П: КАКО ДА СЕ БРИНЕМ О СВОМ РОЛЕК ОИСТЕР ПЕРПЕТУАЛ ДАТЕЈУСТ?

О: Да бисте обезбедили дуговечност и оптималне перформансе вашег Ролек Оистер Перпетуал Датејуст, следите ове смернице за негу:

 • Редовно чистите сат меком крпом и топлом водом са сапуном.
 • Нека ваш сат буде сервисиран у овлашћеном Ролек сервисном центру сваких 5 до 10 година.
 • Избегавајте излагање сата екстремним температурама или јаким магнетним пољима.
 • Чувајте сат на сувом и безбедном месту када га не користите.

П: ГДЕ МОГУ ДА ВИДИМ СВОЈ РОЛЕК?

О: Да бисте добили најбољу цену када продајете свој Ролек, обавезно користите Ролек препродавца од поверења као што је  

Ролек Оистер Перпетуал ДатеЈуст

ЗАКЉУЧАК

Ролек Оистер Перпетуал Датејуст је права икона у свету луксузних часовника, нудећи савршен спој елеганције, иновације и прецизности. Са својом богатом историјом, иконичним дизајном и изузетним умећем израде, није ни чудо што је Датејуст постао симбол престижа и безвременског стила. Без обзира да ли сте искусни колекционар сатова или једноставно тражите савршени сат за обележавање прекретнице или посебне прилике, Ролек Оистер Перпетуал Датејуст је вредна инвестиција која ће сигурно издржати тест времена.