10 ЗАНИМЉИВОСТИ О НАОЧАРИМА ЗА СУНЧАНЕ

10 ЗАНИМЉИВОСТИ О НАОЧАРИМА ЗА СУНЧАНЕ

8 Novembar 2022
  • Сподели:

СУНЧАНЕ НАОЧАРЕ СУ ИЗМИСЛИЛИ ИНДИЈАНЦИ

Инуити су првобитно измислили први пар наочара. Био је то облик наочара за снег да би се смањила рефлексија светлости од снега. Ово спречава снежно слепило.
 
Међутим, они нису направљени од стакла или пластике, ови иноватори су направили гаџет од животињских костију, дрвета и коже. Само један прорез за свако око дозвољавао је да светлост уђе.
 
ТЕРМИН НАОЧАРЕ ЗА СУНЧАНЕ ЈЕ ТЕХНИЧКИ НЕИСПРАВАН
Ови додаци су некада били направљени од стакла, али данас пластична сочива високих перформанси додају разна побољшања, укључујући лакша сочива и сочива отпорна на пуцање. Али назвати то "соларном пластиком" једноставно не звучи тачно.
 
НАОЧАРЕ БИЛЕ ДЕО СУДСКОГ ОДЈЕЛА
После Инуита, наочаре су откривене у древној Кини. Међутим, ово није требало да помогне изгледу или чак стилу. У 12. веку, кинеске судије су користиле комадић задимљеног кварца у нади да ће сакрити свој израз од оптужених на суђењу.
 
НАЈВЕЋИЈИ НАОЧАРИ ЗА СУНЧАНЕ НА СВЕТУ
Елтон Џон је познат по томе што носи ексцентричне дизајнерске наочаре за сунце где год да крене. У ствари, постоји чак и награђивана представа под називом Наочаре Елтона Џона. Енглески кантаутор тврди да поседује преко 250.000 пари наочара за сунце! Заиста спектакуларно.
 
ВАЖНИ СУ ЗА ЗДРАВЉЕ ОКА И ПРЕВЕНЦИЈУ БОРА!
Најважнија предност ношења наочара је то што вас штите од напрезања очију изазваног УВ (ултраљубичастим) зрацима. Ово УВ светло може оштетити вашу рожњачу, сочиво, мрежњачу, па чак и капке.
 
Наочаре за сунце вас такође штите од сталног жмирења, што може да изазове „динамичке боре“. На крају ствара трајне наборе и линије - чак и када не жмирите!
 
НАЈЗАШТИТНИЈЕ НАОЧАРЕ
Ако тражите сунце које заиста штите ваше очи, изаберите поларизовани пар са високом УВ заштитом. Веће наочаре такође нуде већу покривеност за кожу око очију.
 
Међутим, ако већ имате макуларну дегенерацију или дијабетичку ретинопатију, ћилибарна и смеђа сочива могу бити кориснија. Ова сочива побољшавају контраст, што вам може помоћи да видите боље.
 
САВРШЕНИ ПАР ЗА ВАС
Да, трендови наочара за сунце су забавни, али важно је уложити у пар сунчаних наочара које одговарају вашем лицу. Облик ваших сунчаница може учинити или покварити ваш изглед, па чак и побољшати ваше најбоље карактеристике.
 
CRISTIAN DIOR ЈЕ ПРВИ ЛУКСУЗНИ БРЕНД КОЈИ ПРОИЗВОДИ НАОЧАРЕ ЗА СУНЧАНЕ
CRISTIAN DIOR је био међу првим модним компанијама које су лиценцирале свој асортиман наочара 1960-их. Дакле, у извесном смислу, Диор је измислио дизајнерске наочаре за сунце. Као што се и очекивало, врхунске модне личности су брзо преузеле наочаре бренда.
 
СУНЧАНЕ НАОЧАРЕ У МАТРИЦИ
Филм Матрикс држи рекорд по броју сунчаних наочара приказаних у филму. Такође, ако боље погледате, приметићете да главни ликови имају наочаре округлог или овалног облика, док антагонисти имају правоугаона сочива.
 
ЧАРЕ СА ДРАГИМ КАМЕЊЕМ
изумрудени очила
У старом Риму, цар Нерон је очигледно носио углачане смарагдне драгуље док је гледао гладијаторске борбе у Колосеуму. Међутим, историчари нису сасвим сигурни да ли га је носио да би заштитио очи од сунца или да би помогао својој кратковидости.
 
ГДЕ НАЋИ ДИЗАЈНЕРСКИХ НАОЧАРА ЗА СУНЧАНЕ
 
Ако тражите спектакуларне наочаре за сунце, дошли сте на право место. Ми у бренду ОК'зион смо добро познати по нашем широком избору дизајнерских сунчаница који укључује све ваше омиљене луксузне брендове. Посетите нашу онлајн продавницу да видите наше колекције за жене и мушкарце.

 

luxity