7 ЧИЊЕНИЦА О MIU MIU

7 ЧИЊЕНИЦА О MIU MIU

19 April 2022
  • Сподели:

7. PRADA ЈЕ МАЈКА КОМПАНИЈА MIU MIU

Миуцциа Прада је основала MIU MIU 1993. Не само то, она је унука Марије Праде (оснивача Праде) и наставља да води бренд заједно са сопственим брендом.

 

6. БРЕНД ЈЕ НАЗИВ MIUCCIA PRADA

"MIU MIU" је име њеног оснивача, Миуцциа Прада. Надимак који јој је дала њена позната породица.
 

5. MIU MIU ЈЕ МЛАДА И ОШТРА СЕСТРА

MIU MIU је често забавна и младалачка, размислите о шљокицама, наборима и смелим бојама. Такође је познато да користе млађе моделе на својим модним пистама и кампањама, укључујући Елле Фаннинг са 14 година, Линдсеи Виксон са 16 и Хаилее Стеинфелд са 14, да споменемо само неке.

4. MIU MIU ЈЕ ИМАО МУШКУ КОЛЕКЦИЈУ

У раним годинама, PRADA је имала не само млађу сестру, већ и млађег брата. Тема мушке линије била је разиграна и мирна. Нажалост, Миуцциа је престала да дизајнира мушку одећу за MIU MIU још 2008. Међутим, PRADA још увек дизајнира мушку одећу, што је следећа најбоља ствар.

3. MIU MIU  СПОНЗОРИ ЖЕНЕ РЕЖИТЕЉИ ИГРАНИХ ФИЛМОВА

„Женске приче“ је серија кратких филмова које је креирала MIU MIU. И док ове жене режисерке могу да сниме своје приче, оне такође добијају приступ било којој одећи MIU MIU.

2. ПРВА ПРОДАВНИЦА ЗАСТАВА БИЛА У КИНИ

И PRADA и MIU MIU имају дубоке корене у Италији, због чега је прилично изненађујуће да су своју прву независну продавницу отворили 2009. године у Шенжену у Кини, а не у Милану.

1. СНЕЖНА ПЛАНИНА

Пандемија ЦОВИД-19 утицала је на многа предузећа и модна индустрија није изузетак. Уместо да откаже свој деби на Недељи моде у Паризу 2021, MIU MIU је одлучила да направи модну ревију прикладну за ЦОВИД.
 
Уместо на стази, модели су шетали снегом прекривеним планинама Кортина д'Ампецо у северној Италији ради колекције MIU MIU за јесен/зиму 2021.

 

Luxity