• Начало »
  • Новини »
  • "Пепеляшка е доказателство, че чифт обувки могат да променят живота ти!" - Кристиан Лубутен

"Пепеляшка е доказателство, че чифт обувки могат да променят живота ти!" - Кристиан Лубутен

"Пепеляшка е доказателство, че чифт обувки могат да променят живота ти!" - Кристиан Лубутен

 

Ляво и дясно 
До 18-ти век не е имало лява или дясна обувки. Първите чифтове са били създадени във Филаделфия.

Дамските ботуши 
Първият дамски ботуш е бил създаден за кралица Виктория през 1840 година.

Избирайте нови обувки вечер
Краката ви са склонни към подуване през целия ден, от умора или под влияние на температурата. Пробвайте обувките в изправено положение и винаги обувайте и двете обувки.

Платформите
Поради недостигът на стомана през 1940г. дизайнерът Салваторе Ферагамо експериментира с различени материали и дизайн на обувки. От тук се ражда идеята за обувки с високи платформи.

Обувките "Кристиан Лубутен"
Прочутите червени подметки на обувки Кристиан Лубутен са знак на почит към картината на Анди Уорхол "Flowers".

Обувките с отворени пръсти
Те са били представени през 1930г. по случай идването на сезона на слънчевите бани.

Маратонките
През втората половина на 1800-та година, хората наложили думата маратонки (за английски sneakers), защото открили едно изключително полезно тяхно качество – да бъдат почти безшумни. Думата идва от английското „sneak“, което означава промъквам се незабелязано.

Ечемичени зърна за мярка
В началото на 1300 година, Англия утвърждава първите мерки за размера на различните обувки. Едуард II обявява ечемиченото зърно за основана на измерване на обувките. Закономерността гласи, че дължината на три ечемичени зърна се равнява на един инч, създавайки по този начин стандарт за размера.

Първите обувки
Според археолози първите обувки са били са изработени от животинска кожа и парче дърво.

Произход на токчетата
Първите обувки на ток са били направени в Близкия Изток. Причината за поставянето на тока, била за да се предпазят ходилата от горещия пясък.

Най-скъпо продадените обувки

Има хора, които биха платили доста скъпо за чифт обувки. Най-скъпите обувки в историята са продадени на търг през 2000 година за 660 000 долара. С тях Джуди Гарланд изиграва Дороти във филма „Магьосникът от Оз“.

MILAN - Нова иновативна маратонка, вдъхновена от баскетболните стилове на старото училище и най-величественото от животните, е на път да заеме централния корт. Представяме ви "Talon" - кожен и висококачествен хайлайтър с ясно изразена гумена подметка от орелски нокът. Преразглеждайки мощно животно, което е използвал в миналото, Джузепе взе емблематичния талон на орела и го превърна в дизайнерски код за вземане на изявления. Веднага носталгичен, предизвикателен и напълно актуален, „Талонът“ е най-новият участник в маратонката на Джузепе Заноти.

прочети още

Дамите фаворитизират подбран минимум от дрехи и никога не изваждат поне една трета от наличното в гардероба. Изборът на жените се съсредоточава върху пет любими стайлинга, в които влизат обикновено чифт дънки, няколко тениски, блузи или жилетки.

прочети още
/div>