ЗАБАВНИ ФАКТИ ЗА BURBERRY

ЗАБАВНИ ФАКТИ ЗА BURBERRY

2 ноември 2023
  • Сподели:
От 1856 г. Burberry е добре известен със своите авангардни иновации и качествена изработка, заедно със силно чувство за традиционализъм. Продължете да четете за невероятни изобретения и забавни факти за Burberry.
 
НАЧАЛОТО НА BURBERRY
 

 

Burberry е основана от 21-годишния Томас Бърбъри и първоначално продава облекло за открито за спортисти през 1856 г. Разочарован от липсата на водоустойчива опция за носене, различна от гума по това време, той изобретява габардин през 1879 г. Тази дишаща и водоотблъскваща материя революционизира завинаги външното облекло.
 
Емблематична проверка на BURBERRY
 

 

Емблематичният бежов фон с черни, бели и червени ленти, сега известен като карето на Burberry, е изобретен през 1921 г. и е представен за първи път като подплата на тренчкотите на марката. Днес това е най-разпознаваемият мотив на марката.
 
BURBERRY И БРИТАНСКАТА АРМИЯ
 

 

Когато избухва Първата световна война, британската армия възлага на Burberry да създаде функционално връхно облекло, подходящо за бойното поле. Палтото е проектирано да включва халки за колан за задържане на гранати, карти и колби, презрамките са създадени за закрепване на бинокъл и противогаз, а големи капаци са добавени за защита на гърдите, докато военните са в окопите. Оттук и терминът „тренчкот“!
 
ЛОГОТО НА BURBERRY
 

 

Логото на Burberry Equestrian Knight е изобретено за първи път през 1901 г. Първоначално включваше червена емблема над една латинска дума: „Prorsum“, което означава „напред“. Логото на Knight обаче е регистрирано като търговска марка едва през 1951 г.
 
ПОПУЛЯРЕН СРЕД ИЗСЛЕДОВАТЕЛИТЕ И ПРИКЛЮЧИТЕЛИТЕ
 

 

С нарастващата репутация на габардина като лек плат, подходящ за тежки терени и условия. След това те станаха предпочитание за известни изследователи, авантюристи и летци.
 
Някои от които включват майор F.G. Джаксън носеше Burberry по време на своето изследване и картографиране на Арктическия кръг; Авиаторът Клод Греъм-Уайт, първият човек, прелетял между Лондон и Манчестър за по-малко от 24 часа; Руал Амундсен и неговият екип, първите хора, достигнали Южния полюс; Ърнест Шакълтън по време на неговата експедиция през Антарктида през 1914 г. и капитан Джон Алкок и лейтенант Артър Уитън Браун, първите пилоти, завършили непрекъснат трансатлантически полет за 72 часа; и Джордж Малори при опита му през 1924 г. да достигне върха на Еверест.
 
"BURBERRY'S"
 

 

Някога марката е била наричана "Burberrys" от клиентите, този термин повлия на марката и съответно промени името ѝ. През 1999 г. обаче Burberry отново изостави "s-то".
 
„ВИЖТЕ ГО, КУПЕТЕ ГО“
 

 

Въпреки че марката има дълга история като традиционна, Burberry винаги е била в челните редици на технологиите, когато става дума за търговия с висша мода. През 1934 г. Burberry има система за закупуване на продукти и доставката им до вратата ви в същия ден – дори в началото на 1900 г.
 
През 2012 г. Burberry налагаше тенденциите, като беше първата голяма модна къща, която предава на живо модно шоу. Нещо повече, през 2016 г. тя стана първата марка, която покани клиентите на шоута „вижте го, купете го“, където те могат да закупят роклите, дебютиращи на рампата веднага след шоуто.
 
КЪДЕ ДА КУПЯ BURBERRY
 
Чудите се откъде да се сдобиете със собствените си класически дрехи и аксесоари на Burberry? Тогава пазарувайте от Brand OK'zion. Ние съхраняваме само най-желаните дрехи, чанти, обувки и други от Burberry.
 
 
 
 
BURBERRY + лукс