НЕПОДВЛАСТНА НА ВРЕМЕТО ЕЛЕГАНТНОСТ: ROLEX OYSTER PERPETUAL DATEJUST

8 август 2023
НЕПОДВЛАСТНА НА ВРЕМЕТО ЕЛЕГАНТНОСТ: ROLEX OYSTER PERPETUAL DATEJUST

 

Rolex Oyster Perpetual Datejust - 278273

ROLEX OYSTER PERPETUAL DATEJUST: ПЪТУВАНЕ ПРЕЗ ВРЕМЕТО

ЗАПОМНЕНА ИСТОРИЯ

Историята на Rolex Oyster Perpetual Datejust започва през 1945 г., когато марката представя първия в историята самонавиващ се ръчен часовник с функция за автоматична промяна на датата. Тази новаторска иновация не само трансформира света на часовникарството, но също така постави основата за трайното наследство на Rolex Oyster Perpetual Datejust.

През годините Rolex Oyster Perpetual Datejust претърпя множество усъвършенствания и подобрения, от въвеждането на лещата Cyclops (увеличителна леща над прозореца за дата) през 1953 г. до включването на нови материали и подобрения на механизма. Въпреки тези еволюции, Datejust остава верен на оригиналния си дизайнерски дух, което го прави доказателство за непоколебимата ангажираност на Rolex към качеството и прецизността.

 

Гривна Rolex Oyster Perpetual DateJust

ЕМБЛЕМАТИЧНИ ДИЗАЙНЕРСКИ ЕЛЕМЕНТИ

Rolex Oyster Perpetual Datejust е известен със своя отличителен дизайн, който безпроблемно съчетава елегантност и функционалност. Някои от ключовите елементи на дизайна, които отличават Datejust, включват:

 • КАЛЪФ OYSTER : Калъфът Oyster е отличителен белег на часовниците Rolex, предлагащ изключителна водоустойчивост и издръжливост. Изработен от неръждаема стомана, злато или комбинация от двете, корпусът Oyster е проектиран да предпазва деликатния механизъм на часовника от външни елементи.
 • НАЗЪБЕН БЕЗЕЛ : Друга емблематична характеристика на Rolex Oyster Perpetual Datejust е неговият назъбен безел. Първоначално проектиран да закрепи кристала на часовника и да осигури водоустойчивост, набраздената рамка се е превърнала в символ на лукс и изтънченост, често изработена от благородни метали като злато или платина.
 • ЮБИЛЕЙНА ГРИВНА : Юбилейната гривна с пет звена е специално проектирана за пускането на пазара на Datejust през 1945 г. и остава популярен избор за този часовник днес. Гривната Jubilee предлага перфектен баланс между комфорт и елегантност, което я прави идеално допълнение към вечния дизайн на Datejust.
Механизъм Rolex Oyster Perpetual DateJust

ВЪТРЕШНАТА РАБОТА НА ROLEX OYSTER PERPETUAL DATEJUST

ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ПРЕЦИЗНОСТ: ВЕЧНОТО ДВИЖЕНИЕ

В сърцето на Rolex Oyster Perpetual Datejust лежи легендарният вечен механизъм на марката. Това самонавиващо се механично движение се отличава с ниво на прецизност и надеждност, несравнимо в света на часовникарството. Благодарение на иновативната си роторна система, механизмът навива часовника автоматично, докато го носите, осигурявайки постоянен резерв на мощност и оптимална производителност.

ГЕНИАЛНАТА ФУНКЦИЯ ЗА ДАТА НА DATEJUST

Една от определящите характеристики на Rolex Oyster Perpetual Datejust е неговата функция за дата, която автоматично се променя в полунощ. Тази на пръв поглед проста функция промени играта, когато беше представена за първи път, и остава символ на ангажимента на Rolex към иновациите и функционалността.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

ВЪПРОС: КАКЪВ Е ЦЕНОВИЯТ ДИАПАЗОН ЗА ROLEX OYSTER PERPETUAL DATEJUST?

О: Ценовият диапазон за Rolex Oyster Perpetual Datejust може да варира значително в зависимост от фактори като конкретния модел, използваните материали и дали часовникът е нов или употребяван. Цените могат да започнат от около $ 1 800 за модел от неръждаема стомана и да стигнат до $ 150 000 или повече за модели, изработени от благородни метали или украсени с диаманти.

В: КАК МОГА ДА РАЗБЕРА ДАЛИ ROLEX OYSTER PERPETUAL DATEJUST Е АВТЕНТИЧЕН?

О: За да определите автентичността на Rolex Oyster Perpetual Datejust, потърсете следните ключови характеристики:

 • Логото на Rolex и името на модела трябва да бъдат гравирани върху циферблата.
 • Часовникът трябва да има уникален сериен номер и номер на модела, гравирани между ушите.
 • Лещата на Циклоп над прозореца за дата трябва да увеличи датата 2,5 пъти.
 • Часовникът трябва да разполага с характерното за Rolex движение на втора стрелка.

Освен това, закупуването на вашия Rolex от оторизиран търговец на дребно или реномиран дилър може да осигури допълнителна увереност в неговата автентичност.

ВЪПРОС: ИМА ЛИ НАЛИЧНИ РАЗЛИЧНИ РАЗМЕРИ ЗА ROLEX OYSTER PERPETUAL DATEJUST?

О: Да, Rolex Oyster Perpetual Datejust се предлага в различни размери, за да се погрижат за различни размери и предпочитания на китката. Най-често срещаните размери са 36 mm, 41 mm (Datejust 41) и 31 mm (Lady-Datejust), като се предлагат и други размери като 28 mm (Lady-Datejust) и 34 mm (Datejust 34).

ВЪПРОС: МОГА ЛИ ДА ПЕРСОНАЛИЗИРАМ СВОЯ ROLEX OYSTER PERPETUAL DATEJUST?

О: Въпреки че Rolex не предлага услуга за персонализиране, има множество налични опции при закупуване на нов Datejust, като различни цветове на циферблата, стилове на безела и видове гривни. Това ви позволява да изберете конкретната комбинация, която най-добре отговаря на вашия личен вкус и стил.

ВЪПРОС: КАК ДА СЕ ГРИЖА ЗА МОЯ ROLEX OYSTER PERPETUAL DATEJUST?

О: За да осигурите дълготрайност и оптимална работа на вашия Rolex Oyster Perpetual Datejust, следвайте тези указания за грижа:

 • Редовно почиствайте часовника си с помощта на мека кърпа и топла сапунена вода.
 • Обслужвайте часовника си в оторизиран сервизен център на Rolex на всеки 5 до 10 години.
 • Избягвайте да излагате часовника си на екстремни температури или силни магнитни полета.
 • Съхранявайте часовника си на сухо и безопасно място, когато не го използвате.

ВЪПРОС: КЪДЕ МОГА ДА ВИДЯ МОЯ ROLEX?

О: За да получите най-добрата цена, когато продавате своя Rolex, не забравяйте да използвате доверен дистрибутор на Rolex като  

Rolex Oyster Perpetual DateJust

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Rolex Oyster Perpetual Datejust е истинска икона в света на луксозните часовници, предлагайки перфектна комбинация от елегантност, иновация и прецизност. Със своята богата история, емблематичен дизайн и изключителна изработка, не е чудно, че Datejust се превърна в символ на престиж и вечен стил. Независимо дали сте опитен колекционер на часовници или просто търсите идеалния часовник за отбелязване на важен момент или специален повод, Rolex Oyster Perpetual Datejust е достойна инвестиция, която със сигурност ще издържи изпитанието на времето.

Rolex


ИСТОРИЯТА И НАСЛЕДСТВОТО НА GIVENCHY15 февруари 2023

Givenchy е френска марка, която е най-известна с производството на облекла висша мода и дизайнерски аксесоари . Основана през 1952 г. от френския дизайнер Юбер дьо Живанши, едноименната Maison е била и все още е една от най-желаните дизайнерски марки от създаването си. Ако се чудите за бляскавата история и наследство на Givenchy, продължете да четете.

прочети още
VOGUE - Не като Жена : Поглед назад към личния стил на Вивиен Уестууд 6 януари 2023

В хода на дългата си кариера дамата Вивиен Уестууд , която почина на 81-годишна възраст през декември, ни дари не само с незабравими появи на пистата (като непланираното падане на Наоми Кембъл по време на шоуто есен/зима 1993), но и много на моменти от личен стил, както добре.

прочети още
10 ИНТЕРЕСНИ ФАКТА ЗА СЛЪНЧЕВИТЕ ОЧИЛА8 ноември 2022

Независимо от възрастта и пола, слънчевите очила са универсален аксесоар, който е едновременно стилен и функционален. Но въпреки че са част от нашето ежедневие, не знаем много за очилата . Чудили ли сте се някога откъде произлизат? Наистина ли е полезно за здравето на очите ви? Кои слънчеви очила предлагат най-добра защита? Продължете да четете за някои отварящи очите факти за слънчевите лъчи.

прочети още
ПРИЧИНИ, ПОРАДИ КОИТО МЪЖЕТЕ ТРЯБВА ДА НОСЯТ ЧАНТИ2 юли 2022

Повечето хора гледат на чантите като на дамски аксесоар, но все повече мъже се присъединяват към акцията. Дизайнерските чанти не само са полезни, но и са голямо удобство! Продължете да четете за още причини защо мъжете трябва да носят дизайнерски чанти.

прочети още
7 ФАКТА ЗА MIU MIU19 април 2022

Miu Miu е вдъхновена от личния гардероб на Miuccia Prada и улавя същността на модерна и съзнателна жена. Продължете да четете, за да научите повече за страхотната модна марка Miu Miu .

прочети още
ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА МИКРОЧИПОВЕТЕ НА LOUIS VUITTON2 април 2022

Повечето дизайнерски чанти имат кодове за дата или серийни кодове за идентифициране на автентичността на артикула. В случая на Louis Vuitton кодовете за дати се състоят от букви и цифри, които ви казват датата и мястото на производство (въпреки че винтидж чантите Louis Vuitton може да се състоят само от цифри). Тези уникални кодове могат да се използват за удостоверяване на артикули. Louis Vuitton спря кодовете за дати през април 2021 г., въпреки че RFID чиповете могат да бъдат намерени в чанти, датиращи от 2019 г. По-рано тази година Louis Vuitton смени кодовете за дата за микрочипове, за да бъде в крак с други марки от висша мода като Salvatore Ferragamo и Fendi , за да назовем само няколко. Тези микрочипове за радиочестотна идентификация (RFID) са много по-лесни за удостоверяване, тъй като всяка марка просто трябва да сканира баркода, вместо да изследва кода на датата на артикула.

прочети още
КАК ДА УДОСТОВЕРЯВАМE ЧАНТИ И ОБУВКИ GUCCI17 март 2022

Gucci определено е една от най-емблематичните модни марки! Но пазарът на Gucci е наводнен с фалшификати, така че е важно да знаете как да удостоверите автентичността на чантите и обувките на Gucci! Удостоверяването на продуктите на Gucci е истинско умение, тъй като няма единствен начин да се определи дали е истински или не. За да ви помогнем да различите автентични от фалшиви, ние съставихме списък от стъпки, предприети от нашия собствен екип за удостоверяване, за да определим автентичността на обувките и чантите Gucci. Продължавайте да четете и никога повече не бъдете измамени!

прочети още
Най-добрите снимки в уличен стил от шоутата за мъжко облекло Париж есен 202222 януари 2022

Прогнозата в Париж предвижда няколко дни от 50 градуса и слънчево време по време на мъжките ревюта, давайки на модната публика шанс да покажат най-добрата си визия, докато посещават шоута на Louis Vuitton, Dior Men, Rick Owens и Kenzo, сред много други. С множество метални, неонови и монохромни тоалети досега улиците на Париж изглеждат по-ярки от всякога. Не пропускайте да разгледате любимия уличен стил на Style Du Monde през цялата седмица и да видите дали прогнозата за времето съответства на нашата модна прогноза този сезон. 

прочети още
МОДА - Едно скучно обяснение на Уикипедия6 ноември 2021

МОДАТА е водеща през всики години и то от векове. Но най-интересното е, че има и друго обяснение за Мода и то идва от Уикиперия. Скучно и извън всички разбирания. Ако някой моден експерт случайно попадне на това описание ще бъде меко казано втрещен! Естествено това е в кръга на шегата и доброто настроение, защото Вие сами можете да видите написаното по-долу (малко сухарски :) от известната за нас и търсена платформа за всички! Приятно четене ..... отново с усмивка!

прочети още
ЗАЩО Е ВАЖНО ДА НОСИМ БИЖУТА ?9 октомври 2021

Не случайно още от древни времена жените са носели бижута. Украшенията влияят на биоенергийното ни поле , като ни предпазват от негативните влияния на непознати хора. Когато носим красиво бижу, погледите на хората се спират върху него и то поема нежеланата енергия и по този начин ни защитава.

прочети още
Тъканите, които ви носят комфорт през лятото30 юли 2021

Памук, лен, вискоза, коприна са тъканите, създадени да ви носят прохлада през горещото лято. Естествените тъкани са предпочитани пред синтетичните по няколко причини. Синтетичните материи съдържат химикали и хората с високо чувствителна кожа трябва внимателно да правят своя избор.

прочети още
Символите за пране и химическо чистене – Вашето ръководство за лесна грижа17 март 2021

Символите за пране, посочени върху дрехи и други текстилни изделия, могат да бъдат толкова объркващи. Всеки е преживявал поне веднъж ситуация, в която изважда любимата си дреха от пералнята и открива, че тя е смачкана, обезцветена, степана, смалена с няколко размера или невероятно развлачена, с една дума – повредена. В този момент ни се е искало да сме обърнали по-голямо внимание на символите за пране, да сме отделили време да разучим кой символ какво означава, но…

прочети още
Топлите материи кашмир и мохер19 февруари 2021

Със застудяването на времето и падането на първия сняг, все повече се замисляме за дебелите дрехи в гардероба си. Протягаме ръка към вълнените пуловери, жилетки и шалове, които са така необходими през студените дни. Днес ще ви представим два от най-топлите, модни и харесвани типа вълна – кашмир и мохер… и техният дълъг път до гардероба на съвременния човек.

прочети още
Off-White с дизайн, вдъхновен от пирамидата на Лувъра15 декември 2020

Върджил Абло създаде чанта специално за благотворителен търг в сътрудничество с аукционната къща Christie’s , който ще се проведе в подкрепа на Лувъра.

прочети още
"Пепеляшка е доказателство, че чифт обувки могат да променят живота ти!" - Кристиан Лубутен21 май 2020

Мъжете първи са носили обувки на ток. Векове наред, обувките на ток са били знак за висок стандарт в живота, а не за разделение между половете. Било е много важно за мъжете които яздят да имат токове на обувките си, за да могат да се задържат на стремена по време на бърза езда.

прочети още
Нова иновативна маратонка "Talon" от Джузепе Заноти19 март 2020

MILAN - Нова иновативна маратонка, вдъхновена от баскетболните стилове на старото училище и най-величественото от животните, е на път да заеме централния корт. Представяме ви "Talon" - кожен и висококачествен хайлайтър с ясно изразена гумена подметка от орелски нокът. Преразглеждайки мощно животно, което е използвал в миналото, Джузепе взе емблематичния талон на орела и го превърна в дизайнерски код за вземане на изявления. Веднага носталгичен, предизвикателен и напълно актуален, „Талонът“ е най-новият участник в маратонката на Джузепе Заноти.

прочети още
Защо жените имат пълен гардероб с дрехи, а носят само 5 от тях?30 ноември 2019

Дамите фаворитизират подбран минимум от дрехи и никога не изваждат поне една трета от наличното в гардероба. Изборът на жените се съсредоточава върху пет любими стайлинга, в които влизат обикновено чифт дънки, няколко тениски, блузи или жилетки.

прочети още