НЕПОДВЛАСТНА НА ВРЕМЕТО ЕЛЕГАНТНОСТ: ROLEX OYSTER PERPETUAL DATEJUST

НЕПОДВЛАСТНА НА ВРЕМЕТО ЕЛЕГАНТНОСТ: ROLEX OYSTER PERPETUAL DATEJUST

8 август 2023
 • Сподели:

 

Rolex Oyster Perpetual Datejust - 278273

ROLEX OYSTER PERPETUAL DATEJUST: ПЪТУВАНЕ ПРЕЗ ВРЕМЕТО

ЗАПОМНЕНА ИСТОРИЯ

Историята на Rolex Oyster Perpetual Datejust започва през 1945 г., когато марката представя първия в историята самонавиващ се ръчен часовник с функция за автоматична промяна на датата. Тази новаторска иновация не само трансформира света на часовникарството, но също така постави основата за трайното наследство на Rolex Oyster Perpetual Datejust.

През годините Rolex Oyster Perpetual Datejust претърпя множество усъвършенствания и подобрения, от въвеждането на лещата Cyclops (увеличителна леща над прозореца за дата) през 1953 г. до включването на нови материали и подобрения на механизма. Въпреки тези еволюции, Datejust остава верен на оригиналния си дизайнерски дух, което го прави доказателство за непоколебимата ангажираност на Rolex към качеството и прецизността.

 

Гривна Rolex Oyster Perpetual DateJust

ЕМБЛЕМАТИЧНИ ДИЗАЙНЕРСКИ ЕЛЕМЕНТИ

Rolex Oyster Perpetual Datejust е известен със своя отличителен дизайн, който безпроблемно съчетава елегантност и функционалност. Някои от ключовите елементи на дизайна, които отличават Datejust, включват:

 • КАЛЪФ OYSTER : Калъфът Oyster е отличителен белег на часовниците Rolex, предлагащ изключителна водоустойчивост и издръжливост. Изработен от неръждаема стомана, злато или комбинация от двете, корпусът Oyster е проектиран да предпазва деликатния механизъм на часовника от външни елементи.
 • НАЗЪБЕН БЕЗЕЛ : Друга емблематична характеристика на Rolex Oyster Perpetual Datejust е неговият назъбен безел. Първоначално проектиран да закрепи кристала на часовника и да осигури водоустойчивост, набраздената рамка се е превърнала в символ на лукс и изтънченост, често изработена от благородни метали като злато или платина.
 • ЮБИЛЕЙНА ГРИВНА : Юбилейната гривна с пет звена е специално проектирана за пускането на пазара на Datejust през 1945 г. и остава популярен избор за този часовник днес. Гривната Jubilee предлага перфектен баланс между комфорт и елегантност, което я прави идеално допълнение към вечния дизайн на Datejust.
Механизъм Rolex Oyster Perpetual DateJust

ВЪТРЕШНАТА РАБОТА НА ROLEX OYSTER PERPETUAL DATEJUST

ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ПРЕЦИЗНОСТ: ВЕЧНОТО ДВИЖЕНИЕ

В сърцето на Rolex Oyster Perpetual Datejust лежи легендарният вечен механизъм на марката. Това самонавиващо се механично движение се отличава с ниво на прецизност и надеждност, несравнимо в света на часовникарството. Благодарение на иновативната си роторна система, механизмът навива часовника автоматично, докато го носите, осигурявайки постоянен резерв на мощност и оптимална производителност.

ГЕНИАЛНАТА ФУНКЦИЯ ЗА ДАТА НА DATEJUST

Една от определящите характеристики на Rolex Oyster Perpetual Datejust е неговата функция за дата, която автоматично се променя в полунощ. Тази на пръв поглед проста функция промени играта, когато беше представена за първи път, и остава символ на ангажимента на Rolex към иновациите и функционалността.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

ВЪПРОС: КАКЪВ Е ЦЕНОВИЯТ ДИАПАЗОН ЗА ROLEX OYSTER PERPETUAL DATEJUST?

О: Ценовият диапазон за Rolex Oyster Perpetual Datejust може да варира значително в зависимост от фактори като конкретния модел, използваните материали и дали часовникът е нов или употребяван. Цените могат да започнат от около $ 1 800 за модел от неръждаема стомана и да стигнат до $ 150 000 или повече за модели, изработени от благородни метали или украсени с диаманти.

В: КАК МОГА ДА РАЗБЕРА ДАЛИ ROLEX OYSTER PERPETUAL DATEJUST Е АВТЕНТИЧЕН?

О: За да определите автентичността на Rolex Oyster Perpetual Datejust, потърсете следните ключови характеристики:

 • Логото на Rolex и името на модела трябва да бъдат гравирани върху циферблата.
 • Часовникът трябва да има уникален сериен номер и номер на модела, гравирани между ушите.
 • Лещата на Циклоп над прозореца за дата трябва да увеличи датата 2,5 пъти.
 • Часовникът трябва да разполага с характерното за Rolex движение на втора стрелка.

Освен това, закупуването на вашия Rolex от оторизиран търговец на дребно или реномиран дилър може да осигури допълнителна увереност в неговата автентичност.

ВЪПРОС: ИМА ЛИ НАЛИЧНИ РАЗЛИЧНИ РАЗМЕРИ ЗА ROLEX OYSTER PERPETUAL DATEJUST?

О: Да, Rolex Oyster Perpetual Datejust се предлага в различни размери, за да се погрижат за различни размери и предпочитания на китката. Най-често срещаните размери са 36 mm, 41 mm (Datejust 41) и 31 mm (Lady-Datejust), като се предлагат и други размери като 28 mm (Lady-Datejust) и 34 mm (Datejust 34).

ВЪПРОС: МОГА ЛИ ДА ПЕРСОНАЛИЗИРАМ СВОЯ ROLEX OYSTER PERPETUAL DATEJUST?

О: Въпреки че Rolex не предлага услуга за персонализиране, има множество налични опции при закупуване на нов Datejust, като различни цветове на циферблата, стилове на безела и видове гривни. Това ви позволява да изберете конкретната комбинация, която най-добре отговаря на вашия личен вкус и стил.

ВЪПРОС: КАК ДА СЕ ГРИЖА ЗА МОЯ ROLEX OYSTER PERPETUAL DATEJUST?

О: За да осигурите дълготрайност и оптимална работа на вашия Rolex Oyster Perpetual Datejust, следвайте тези указания за грижа:

 • Редовно почиствайте часовника си с помощта на мека кърпа и топла сапунена вода.
 • Обслужвайте часовника си в оторизиран сервизен център на Rolex на всеки 5 до 10 години.
 • Избягвайте да излагате часовника си на екстремни температури или силни магнитни полета.
 • Съхранявайте часовника си на сухо и безопасно място, когато не го използвате.

ВЪПРОС: КЪДЕ МОГА ДА ВИДЯ МОЯ ROLEX?

О: За да получите най-добрата цена, когато продавате своя Rolex, не забравяйте да използвате доверен дистрибутор на Rolex като  

Rolex Oyster Perpetual DateJust

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Rolex Oyster Perpetual Datejust е истинска икона в света на луксозните часовници, предлагайки перфектна комбинация от елегантност, иновация и прецизност. Със своята богата история, емблематичен дизайн и изключителна изработка, не е чудно, че Datejust се превърна в символ на престиж и вечен стил. Независимо дали сте опитен колекционер на часовници или просто търсите идеалния часовник за отбелязване на важен момент или специален повод, Rolex Oyster Perpetual Datejust е достойна инвестиция, която със сигурност ще издържи изпитанието на времето.

Rolex