7 ФАКТА ЗА MIU MIU

7 ФАКТА ЗА MIU MIU

19 април 2022
  • Сподели:

7. PRADA Е КОМПАНИЯТА МАЙКА НА MIU MIU

Miuccia Prada основа Miu Miu през 1993 г. Не само това, тя е внучка на Мария Прада (основателят на Prada) и продължава да оглавява марката заедно със собствената си марка.

 

6. МАРКАТА Е КРЪСТЕНА НА MIUCCIA PRADA

„Miu Miu“ е името на нейния основател, Miuccia Prada. Прякор, даден й от известното й семейство. 

5. MIU MIU Е МЛАДАТА И ОСТРА СЕСТРА

Miu Miu често е забавна и младежка, помислете за пайети, волани и смели цветове. Те също така са известни с това, че използват по-млади модели на своите подиуми и кампании, включително Elle Fanning на 14, Lindsey Wixson на 16 и Hailee Steinfeld на 14, за да назовем само няколко.

4. MIU MIU Е ИМАЛА МЪЖКА КОЛЕКЦИЯ

В ранните години Prada имаше не само по-малка сестра, но и по-малък брат. Темата за мъжката линия беше игрива и спокойна. За съжаление, Miuccia спря да проектира мъжки дрехи за Miu Miu още през 2008 г. Въпреки това, Prada все още проектира дрехи за мъже, което е следващото най-добро нещо. 

3. MIU MIU СПОНСОРИРА ЖЕНИ РЕЖИСЬОРИ ЗА ХУДОЖЕСТВЕНИ ФИЛМИ

„Женски приказки“ е текуща поредица от късометражни филми, създадена от Миу Миу. И докато тези жени режисьори са в състояние да уловят собствените си истории, те също така получават достъп до всяко облекло на Miu Miu. 

2. ПЪРВИЯТ ФЛАГМАНСКИ МАГАЗИН БЕШЕ В КИТАЙ

И Prada, и Miu Miu имат дълбоки корени в Италия, поради което е доста изненадващо, че те отвориха първия си независим магазин през 2009 г. в Шенжен, Китай, а не в Милано.

1. СНЕЖНА ПЛАНИНА

Пандемията от COVID-19 засегна много бизнеси и модната индустрия не е изключение. Вместо да отмени дебюта си през седмицата на модата в Париж през 2021 г., Miu Miu реши да направи модно ревю, подходящо за COVID. 

Вместо по писта, моделите се разхождаха из заснежени планини в Кортина д'Ампецо, Северна Италия за колекцията на Miu Miu за есен/зима 2021.

 

Luxity