КАК ДА УДОСТОВЕРЯВАМE ЧАНТИ И ОБУВКИ GUCCI

КАК ДА УДОСТОВЕРЯВАМE ЧАНТИ И ОБУВКИ GUCCI
17 март 2022

УДОСТОВЕРЯВАНЕ НА ЧАНТИ И ЧАНТИ GUCCI
КАЧЕСТВО НА МАТЕРИАЛА

Leather Gucci Bag

 
Автентична чанта Gucci ще бъде изработена от най-качествена кожа и материали. Ако забележите, че чантата ви е направена от евтин "неестествено съвършен" машинно изработен синтетичен материал или фалшива кожа - вероятно това е фалшификат! Истинската кожа Gucci ще има естествени несъвършенства, защото е естествена кожа. Трябва да има аромат на естествена кожа вместо миризма на химикали или пластмаса. Уверете се, че има гладка текстура, която не се усеща гумена като фалшива кожа.
 
ИКОНАТА МОНОГРАМА GUCCI

Authentic Gucci MonogramЧантите Gucci в стил монограм разполагат с емблематичното двойно G лого, проверете консистенцията и разстоянието между шарката. Лявата G трябва да е обърната напред, докато дясната G трябва да е назад и с главата надолу. Фалшивият монограм ще има нередности като Gs с различен размер и непоследователно разстояние.

ЛОГОТО GUCCI
Authentic Gucci Bag LogoВ зависимост от стила, логото на Gucci от външната страна на чантата може да се различава. Стандартните блокиращи се Gs са стандартното лого и обикновено се поставят отпред на чантата, капака или капака. Трябва да е позлатен, но в някои случаи името или логото на Gucci е релефно или отпечатано върху кожата.

КАЧЕСТВО НА ХАРДУЕРА
Gucci Bag Hardware
 
Фалшификаторите не могат да копират хардуера на автентичните чанти Gucci. Оригиналните чанти Gucci имат висококачествен хардуер, който е позлатен или изработен от масивен метал.
 
Gucci Authentic Leather Bag
 
Ципове, елементи и друг хардуер трябва да имат гравиране на Gucci, което има висококачествено покритие с равномерно разстояние и официален шрифт на Gucci.

КАЧЕСТВЕНА ИЗРАБОТКА И ШИВ
 
Gucci handbag buckle detailВнимавайте за скъсани конци и неравномерни шевове, това са признаци на фалшификат! Шевовете на оригиналните чанти Gucci ще бъдат идеално равномерни, с конец със същия цвят като кожата.

Чантата за прах GUCCI

Authentic Gucci Dust Bag
 
Портмонета Gucci се доставят с висококачествени торбички за прах, обикновено те са в светъл медена пита или тъмнокафяв цвят с отпечатано лого на GG или името на марката Gucci. По-новите чанти на Gucci идват с бяла торбичка за прах с емблемата на Gucci, пришита отпред.
 
Brown Gucci Dust Bag
 
Имитационни опаковки ще бъдат направени от евтини материали. Уверете се, че сте проверили симетрията и разстоянието на етикета на Gucci.

ПРОВЕРЕТЕ ЕТИКЕТА И СЕРИЙНИЯ НОМЕР

Authentic Gucci Serial NumberAuthentic Gucci bags will have a heat stamp or label stitched on the interior, which features the brand name, the registered trademark and mentions it was “Made in Italy”. The underside of the label has to show the serial number, which is usually two sets of 6-digit numbers.Gucci Serial NumberMany modern Gucci bags also have a QR Code printed on a tag, usually located next to the tag that contains the serial number. On vintage bags the number sequencing may vary and have 5 or 7 digits in the first set of numbers and 4 digits in the second set of numbers.Gucci Vintage Serial NumbersThe
 
Серията трябва да се състои само от цифрови цифри и никога да не включва никакви букви от азбуката! Използваният шрифт има засечки, подобни на шрифта на Times New Roman, повечето фалшификати разбират това погрешно и използват широк, тъп шрифт, подобен на Helvetica или Arial.

ЦЕНАТА

Gucci Sylvie Handbag With Genuine Crocodile Leather
 
Обувките Gucci от автентична кожа са изработени от и миришат на естествена кожа. Фалшивите обувки на Gucci използват твърдо платно, имитиращо двойното G лого. Автентичните Gucci's ще използват плат с щампа, който има преливащо качество на тъканта.

СТЕЛКА
Gucci Shoe LiningСтелката на автентичните обувки Gucci използва еластична, висококачествена кожа, а петата на стелката трябва да бъде щампована с „Gucci“ и „Made in Italy“, фалшификати ще имат евтина стелка. Уверете се, че сте проверили логото за небрежни линии или кървящи ъгли, отпечатъкът трябва да е отчетлив и чист!

ПОДМЕТКИТЕ
Authentic Gucci Soles
 
Ако подметките са направени от синтетичен материал вместо от кожа, най-вероятно е фалшификат. Автентичните подметки на Gucci трябва да бъдат щамповани над размера на обувката с „Gucci“ и „Made in Italy“. Някои обувки на Gucci ще имат сребърна или златна плоча, гравирана с „GUCCI“, разположена под размера на обувката.
 
Authentic Gucci Shoe Soles

КУТИИ ЗА ОБУВКИ GUCCI И ТОРБИ ЗА ПРАХ


Емблематичните кутии за обувки Gucci не са се променили много през десетилетията, до ден днешен има само два известни дизайна на кутии за обувки: черно-бялата версия и емблематичната кафява версия.

White Gucci shoe boxС черно-бялата кутия за обувки цялата кутия трябва да е черна, с изключение на капака, който трябва да има черна рамка, обграждаща строго бялата горна част, което прави кутията да изглежда безшевна. Логото на Gucci обикновено се поставя в долната част.

Brown Gucci Shoe BoxКафявият вариант трябва да има логото „Gucci“, отпечатано в центъра на корицата. Фалшивите кутии често използват плътно разположено лого или го отпечатват твърде голямо. Истинската кутия ще изглежда изискана, а емблематичната двойна G емблема ще бъде релефна във верижна шарка по цялата кутия. Кутията трябва да се чувства здрава и да не е крехка. Торбичките за прах също се предлагат в черно-бели или кафяви версии. Те са малко по-трудни за разграничаване, тъй като са се променили няколко пъти през годините. Ако срещнете непозната торбичка за прах, винаги проверявайте следното: качествен материал, точен печат, подравняване и шевове. Автентичните торбички за прах трябва да постигнат всичко това перфектно.

White Gucci Dust bag

По-новите торбички за прах обикновено са бели с черен шнур, материалът трябва да е като сатен. Логото на Gucci трябва да бъде на сив фон, заобиколено от черна рамка.
 
КАЧЕСТВЕНА ИЗРАБОТКА И ШИВ
 
Gucci leather derby shoesУверете се, че шевовете са зашити ръчно, шевовете обикновено се виждат с просто око. Ако шевовете са зашити хаотично от шевна машина или имат зигзагообразна форма, вероятно са фалшиви. При фалшификати често се използват залепени подметки и синтетични материали. Автентичните обувки Gucci са перфектно изработени, така че очаквайте шевовете да бъдат перфектни и бъдете подозрителни, ако забележите дори един шев не на място.

ПРОВЕРЕТЕ СЕРИЙНИЯ НОМЕР

Gucci Shoes Serial Number
 
Автентичните Gucci имат сериен номер, който трябва да се състои от две неща: шестцифрен номер на стила и оразмеряването (общо осем числа). При маратонките сериалът обикновено се намира в петата на подплата. За дамски обувки серията трябва да се намира на подметката точно над размера.

ЦВЕТЪТ

Gucci Sneakers Iconic ColoursАко цветовете не са в съответствие с официалните зелено и червено на Gucci, вероятно това е фалшив. Фалшификатите обикновено имат по-ярки зелени и червени и ако срещнете обувки с лъскави или силни текстури на ивиците, бъдете подозрителни. Gucci обикновено изобразява своите емблематични ивици по матов и приглушен начин.

ЦЕНАТА

Gucci Python Horsebit Knee BootsНовите обувки Gucci се продават на дребно от $200 до $3,500. Ботушите Python Horsebit са най-скъпият чифт обувки Gucci - те се продават на дребно за $3500 и са изработени от кожа на питон.
Gucci Store V&A Waterfront
2 ноември 2023
ЗАБАВНИ ФАКТИ ЗА BURBERRY

От 1856 г. Burberry е добре известен със своите авангардни иновации и качествена изработка, заедно със силно чувство за традиционализъм. Продължете да четете за невероятни изобретения и забавни факти за Burberry.

прочети още
8 август 2023
НЕПОДВЛАСТНА НА ВРЕМЕТО ЕЛЕГАНТНОСТ: ROLEX OYSTER PERPETUAL DATEJUST

Rolex Oyster Perpetual Datejust : име, което незабавно предизвиква образи на изтънченост, прецизност и вечен стил. Този емблематичен часовник украсява китките на кралските особи, знаменитостите и любителите на часовниците от десетилетия, което го прави един от най-разпознаваемите и почитани часовници в света. Но какво точно е в Rolex Oyster Perpetual Datejust, което е завладяло сърцата и умовете на толкова много? Нека да разгледаме по-отблизо този легендарен часовник и да разкрием тайните на неговата непреходна привлекателност.

прочети още
15 февруари 2023
ИСТОРИЯТА И НАСЛЕДСТВОТО НА GIVENCHY

Givenchy е френска марка, която е най-известна с производството на облекла висша мода и дизайнерски аксесоари . Основана през 1952 г. от френския дизайнер Юбер дьо Живанши, едноименната Maison е била и все още е една от най-желаните дизайнерски марки от създаването си. Ако се чудите за бляскавата история и наследство на Givenchy, продължете да четете.

прочети още
6 януари 2023
VOGUE - Не като Жена : Поглед назад към личния стил на Вивиен Уестууд

В хода на дългата си кариера дамата Вивиен Уестууд , която почина на 81-годишна възраст през декември, ни дари не само с незабравими появи на пистата (като непланираното падане на Наоми Кембъл по време на шоуто есен/зима 1993), но и много на моменти от личен стил, както добре.

прочети още
8 ноември 2022
10 ИНТЕРЕСНИ ФАКТА ЗА СЛЪНЧЕВИТЕ ОЧИЛА

Независимо от възрастта и пола, слънчевите очила са универсален аксесоар, който е едновременно стилен и функционален. Но въпреки че са част от нашето ежедневие, не знаем много за очилата . Чудили ли сте се някога откъде произлизат? Наистина ли е полезно за здравето на очите ви? Кои слънчеви очила предлагат най-добра защита? Продължете да четете за някои отварящи очите факти за слънчевите лъчи.

прочети още
2 юли 2022
ПРИЧИНИ, ПОРАДИ КОИТО МЪЖЕТЕ ТРЯБВА ДА НОСЯТ ЧАНТИ

Повечето хора гледат на чантите като на дамски аксесоар, но все повече мъже се присъединяват към акцията. Дизайнерските чанти не само са полезни, но и са голямо удобство! Продължете да четете за още причини защо мъжете трябва да носят дизайнерски чанти.

прочети още
19 април 2022
7 ФАКТА ЗА MIU MIU

Miu Miu е вдъхновена от личния гардероб на Miuccia Prada и улавя същността на модерна и съзнателна жена. Продължете да четете, за да научите повече за страхотната модна марка Miu Miu .

прочети още
2 април 2022
ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА МИКРОЧИПОВЕТЕ НА LOUIS VUITTON

Повечето дизайнерски чанти имат кодове за дата или серийни кодове за идентифициране на автентичността на артикула. В случая на Louis Vuitton кодовете за дати се състоят от букви и цифри, които ви казват датата и мястото на производство (въпреки че винтидж чантите Louis Vuitton може да се състоят само от цифри). Тези уникални кодове могат да се използват за удостоверяване на артикули. Louis Vuitton спря кодовете за дати през април 2021 г., въпреки че RFID чиповете могат да бъдат намерени в чанти, датиращи от 2019 г. По-рано тази година Louis Vuitton смени кодовете за дата за микрочипове, за да бъде в крак с други марки от висша мода като Salvatore Ferragamo и Fendi , за да назовем само няколко. Тези микрочипове за радиочестотна идентификация (RFID) са много по-лесни за удостоверяване, тъй като всяка марка просто трябва да сканира баркода, вместо да изследва кода на датата на артикула.

прочети още
22 януари 2022
Най-добрите снимки в уличен стил от шоутата за мъжко облекло Париж есен 2022

Прогнозата в Париж предвижда няколко дни от 50 градуса и слънчево време по време на мъжките ревюта, давайки на модната публика шанс да покажат най-добрата си визия, докато посещават шоута на Louis Vuitton, Dior Men, Rick Owens и Kenzo, сред много други. С множество метални, неонови и монохромни тоалети досега улиците на Париж изглеждат по-ярки от всякога. Не пропускайте да разгледате любимия уличен стил на Style Du Monde през цялата седмица и да видите дали прогнозата за времето съответства на нашата модна прогноза този сезон. 

прочети още
6 ноември 2021
МОДА - Едно скучно обяснение на Уикипедия

МОДАТА е водеща през всики години и то от векове. Но най-интересното е, че има и друго обяснение за Мода и то идва от Уикиперия. Скучно и извън всички разбирания. Ако някой моден експерт случайно попадне на това описание ще бъде меко казано втрещен! Естествено това е в кръга на шегата и доброто настроение, защото Вие сами можете да видите написаното по-долу (малко сухарски :) от известната за нас и търсена платформа за всички! Приятно четене ..... отново с усмивка!

прочети още
9 октомври 2021
ЗАЩО Е ВАЖНО ДА НОСИМ БИЖУТА ?

Не случайно още от древни времена жените са носели бижута. Украшенията влияят на биоенергийното ни поле , като ни предпазват от негативните влияния на непознати хора. Когато носим красиво бижу, погледите на хората се спират върху него и то поема нежеланата енергия и по този начин ни защитава.

прочети още
30 юли 2021
Тъканите, които ви носят комфорт през лятото

Памук, лен, вискоза, коприна са тъканите, създадени да ви носят прохлада през горещото лято. Естествените тъкани са предпочитани пред синтетичните по няколко причини. Синтетичните материи съдържат химикали и хората с високо чувствителна кожа трябва внимателно да правят своя избор.

прочети още
17 март 2021
Символите за пране и химическо чистене – Вашето ръководство за лесна грижа

Символите за пране, посочени върху дрехи и други текстилни изделия, могат да бъдат толкова объркващи. Всеки е преживявал поне веднъж ситуация, в която изважда любимата си дреха от пералнята и открива, че тя е смачкана, обезцветена, степана, смалена с няколко размера или невероятно развлачена, с една дума – повредена. В този момент ни се е искало да сме обърнали по-голямо внимание на символите за пране, да сме отделили време да разучим кой символ какво означава, но…

прочети още
19 февруари 2021
Топлите материи кашмир и мохер

Със застудяването на времето и падането на първия сняг, все повече се замисляме за дебелите дрехи в гардероба си. Протягаме ръка към вълнените пуловери, жилетки и шалове, които са така необходими през студените дни. Днес ще ви представим два от най-топлите, модни и харесвани типа вълна – кашмир и мохер… и техният дълъг път до гардероба на съвременния човек.

прочети още
15 декември 2020
Off-White с дизайн, вдъхновен от пирамидата на Лувъра

Върджил Абло създаде чанта специално за благотворителен търг в сътрудничество с аукционната къща Christie’s , който ще се проведе в подкрепа на Лувъра.

прочети още
21 май 2020
"Пепеляшка е доказателство, че чифт обувки могат да променят живота ти!" - Кристиан Лубутен

Мъжете първи са носили обувки на ток. Векове наред, обувките на ток са били знак за висок стандарт в живота, а не за разделение между половете. Било е много важно за мъжете които яздят да имат токове на обувките си, за да могат да се задържат на стремена по време на бърза езда.

прочети още
19 март 2020
Нова иновативна маратонка "Talon" от Джузепе Заноти

MILAN - Нова иновативна маратонка, вдъхновена от баскетболните стилове на старото училище и най-величественото от животните, е на път да заеме централния корт. Представяме ви "Talon" - кожен и висококачествен хайлайтър с ясно изразена гумена подметка от орелски нокът. Преразглеждайки мощно животно, което е използвал в миналото, Джузепе взе емблематичния талон на орела и го превърна в дизайнерски код за вземане на изявления. Веднага носталгичен, предизвикателен и напълно актуален, „Талонът“ е най-новият участник в маратонката на Джузепе Заноти.

прочети още
30 ноември 2019
Защо жените имат пълен гардероб с дрехи, а носят само 5 от тях?

Дамите фаворитизират подбран минимум от дрехи и никога не изваждат поне една трета от наличното в гардероба. Изборът на жените се съсредоточава върху пет любими стайлинга, в които влизат обикновено чифт дънки, няколко тениски, блузи или жилетки.

прочети още